Enzimele, cheia pentru o digestie fara probleme

Elementul cu adevarat remarcabil pe care il contin alimentele vii, in special cele neprelucrate, sunt enzimele. Enzimele reprezinta cheia pentru o absorbtie buna a hranei, fiind eliberate odata ce incepem sa mestecam. In egala masura, toate procesele noastre fizice depind de enzime. Enzimele determina digestia, detoxifierea, imunitatea si toate celelalte procese metabolice si regeneratoare. Calitatea enzimelor noastre este reflectata in propriul nivel energetic si in vitalitatea noastra.

Enzimele, intalnite in toate organismele vii, sunt molecule de proteine care digera hrana, descompunand-o in fragmente suficient de mici incat sa treaca in sange prin porii minusculi ai intestinelor. Ele reprezinta „clasa muncitoare“ a organismului. Pe langa actiunea de digerare a hranei, enzimele distrug toxinele, descompun grasimile si celuloza, si metabolizeaza amidonul si proteinele. Oamenii de stiinta au identificat peste 2500 de enzime diferite in corpul uman.

Iar in cazul in care avem o activitate scazuta a enzimelor, putem sa ne confruntam cu niste disfunctii gastrointestinal destul de severe: indigestie, malabsorbtie, arsuri stomacale, eructatie, gaze, balonare, crampe, constipatie, sindromul colonului iritabil si oboseala cronica. Cand activitatea enzimelor este restabilita, aceste disfunctii sunt aproape intotdeauna eradicate.

Enzimele digestive descompun proteinele, carbohidratii si grasimile din alimente si sunt, de asemenea, responsabile cu extragerea, asimilarea, metabolizarea si absorbtia substantelor nutritive, a vitaminelor si a mineralelor

Ele trebuie sa provina din mancarea pe care o consumam. Toate alimentele crude, mai precis fructele, legumele, semintele, nucile si in special germenii, sunt resursa principala pentru enzime alimentare.

Activitatea scazuta a enzimelor este poate cea mai raspandita problema in zilele noastre. O viata trepidanta, indreptata spre performanta, acompaniata de mancarea tip fast-food are ca rezultat o populatie practic lipsita de enzime digestive. Implicatiile sunt multiple si grave. Totusi, sunt reversibile si pot fi corectate prin administrarea unui supliment nutritiv GNC PREVENTIVE NUTRITION® MULTI-ENZYME FORMULA, ce are o bioactivitate dovedita, precum si o formula imbunatatita cu probiotice pentru sustinerea sanatatii florei intestinale.

Totul va este la indemana la GNC!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>